Rajska pianka ' Pink Margarita' |
- 1 paczka biszkoptów,
- woda do galaretek,
- 4 galaretki WINIARY Pink Margarita,
- 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
- 0,5 szklanki mleka zwykłego,
- odrobina masła do wysmarowania formy.
Puszkę mleka skondensowanego schładzamy w lodówce, przynajmniej przez kilka godzin. 3 galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Uważać przy tym należy żeby galaretka nie stężała. Musi być całkowicie płynna. Tortownicę smarujemy lekko masłem. Biszkopty zamaczamy w mleku i wykładamy nimi tortownicę. W głębokiej misce ubijamy zimne mleko skondensowane.Ma być puszyste. Wyglądem będzie przypominać ubitą pianę z białek. Teraz po łyżce wlewamy przygotowaną galaretkę. Cały czas ubijamy. Gdy galaretka się skończy ubijamy jeszcze przez chwilę. Wykładamy gotową piankę na biszkopty. Schładzamy w lodówce. Aż stężeje. W tym czasie rozpuszczamy 1 galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Lekko tężejącą wylewamy na piankę, odstawiamy na chwilę do lodówki, żeby galaretka zastygła i deser gotowy.
SMACZNEGO |
kolor galaretki jest świetny! :)
OdpowiedzUsuńTo prawda:) bardzo lubie ten kolor :)
Usuń