Potrzebujemy:
- 1 niewielka główka młodej kapusty,
- 3 małe lub 2 spore marchewki,
- pół pęczka szczypiorku,
- ćwiartka dużego pęczka kopru,
- ok. 25 dag kiełbasy dobrej jakości
(ja lubię te ze sklepów ekologicznych),
- pół szklanki bulionu,
- 1 pomidor.
Do wrzącego bulionu dodajemy pokrojoną w talarki marchew. Chwile gotujemy pod przykryciem. W tym czasie myjemy kapustę, wycinamy głąb, kroimy mniej więcej na pasy o szerokości 1 cm. Wrzucamy do marchewki. Gotujemy 10 minut po czym dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz pokrojonego pomidora. Gotujemy jeszcze 5 - 7 minut. Na dwie minuty przed końcem wrzucamy poszatkowany koper i szczypiorek.
Do szczęścia brakuje już tylko młodych ziemniaków:) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz